5 imagini care arată cât de mult te poate schimba o TUNSOARE

De multe ori ne întrebăm dacă o femeie care s-a tuns nu mai e interesată de relațiile amoroase, corelând apetitul ei sexual cu dorința de a-și păstra părul lung ca semn de atractivitate. Experții par să fie de acord cu legăturile istorice dintre părul lung al femeilor și imaginea fertilității și a dorinței sexuale. S-ar părea că o femeie care a făcut o schimbare drastică, trecând de la părul lung la o tunspare scurtă încearcă, într-un fel, să arate că nu mai e „pe piață”.

Se spune că părul lung este cel mai atractiv lucru la o femeie, iar tăierea acestuia este un semn de nesatisfacere într-o anumită parte a vieții sale. Femeia care e nemulțumită de viața ei sexuală și decide că nu mai vrea să facă sex momentan se folosește de puterea tunsorii ca semn că încearcă să-și recapete puterea în dormitor.

În general, schimbările dramatice de stil și înfățișare ale unei femei sunt determinate de un moment de cotitură pentru identitatea ei. Uneori acestea sunt un răspuns în oglindă – un nou look exterior care se potrivește cu o nouă perspectivă interioară -, iar alteori sunt un răspuns reactiv – schimbarea ar trebui să o ajute să iasă dintr-o anumită dispoziție și să treacă peste dificultățile din viața sa. Indiferent care e direcția, rezultatul e o nou look care corespunde, de obicei, unei alte schimbări care nu poate fi văzută.

E ceva general acceptat faptul că cei mai mulți dintre bărbați și cele mai multe dintre femei preferă părul lung, chiar dacă nu sunt de acord cu motivele pentru care se spune că o femeie se tunde.

Da, dacă te tunzi s-ar putea ca mai puțini bărbați să întoarcă capul după tine pe stradă, dar să nu uităm totuși că evoluția s-a oprit acum câteva sute de mii de ani. Da, părul lung va fi mereu preferat de unii, dar popularitatea unor vedete precum Halle Berry sau Charlize Theron (care au dovedit, amândouă, că părul scurt poate fi cu siguranță foarte sexy) e un exemplu excelent cum atitudinilie referitoare la stil se schimbă cu timpul.

E probabil adevărat că cele mai dramatice schimbări de stil sunt de regulă însoțite de vreun motiv interior, dar să nu generalizăm. Femeile ar putea să se tundă pentru a se simți mai tinere și mai obraznice, pentru a semăna cu vedetele lor preferate sau pentru a avea o coafură mai ușor de îngrijit. Uneori pot avea chiar mai multe motive pentru a-și schimba look-ul.

Citește și:   Cum să ții un bărbat lângă tine

Primii pași spre ceva nou pot să fie puțin înfricoșători, dar rezultatul s-ar putea să-ți placă la nebunie. Iată câteva exemple care îți vor da curaj:

#1

#2

#3

#4

#5

Citește și: Ce spune lungimea părului despre tine

Parul frumos unul dintre cele mai puternice atuuri ale unei femei cochete, iar îngrijirea lui ocupă este unul dintre atuurile fiecarei femei cochete, motiv pentru care aspectul lui ar trebui să prezinte o importanță deosebită pentru orice reprezentantă a sexului frumos.

Dacă sănătatea părului sau culoarea acestuia spun multe despre tine, la fel o face și tunsoarea. Până la urechi, până la umeri, scurt, mediu sau lung – adevărul e că părul e una dintre trăsăturile care ne definesc cel mai bine. Stilul părului tău e o reflecție a personalității.

Iată ce spune acesta despre tine:

1. Tunsoare pixie sau păr foarte scurt
Ești o persoană încrezătoare, sociabilă, plăcută și îți place să flirtezi. Te împrietenești foarte ușor cu oamenii noi. Îți plac slujbele care îți permit să-ți scoți în evidență inteligența și știi cum să faci față problemelor cu integritate și stăpânire de sine, deși uneori acționezi fără să te gândești la consecințe.

2. Tunsoare bob sau păr până deasupra umerilor
Ești o persoană directă, care spune adevărul chiar și atunci când e dureros. Poți găsi un echilibru între viața personală și profesională. Ești neînfricată și organizată. Nu suporți rutina, nu ai complexe și îți place să încerci lucruri noi. Și tu acționezi uneori fără să gândești foarte clar consecințele.

3. Lob sau păr până la umeri
Ești fericită cu aspectul tău feminin, elegant și sofisticat. Îți place să comunici, iar frumusețea ta naturală atrage pe toată lumea. Îți plac provocările și proiectele noi și ești expertă în a-ți face noi prieteni și în a-i păstra.

4. Păr lung sau foarte lung
Ești foarte atentă, răbdătoare și visătoare. În ceea ce privește dragostea, cauți o relație de lungă durată și oferi totul, dar ești și foarte selectivă și pretențioasă cu partenerul. Lupți pentru visurile tale și faci toate lucrurile posibile și imposibile pentru a-ți atinge scopurile. Perseverența ta te va ajuta să obții tot ce vrei.

Citește și:   8 trucuri care te vor ajuta să arăți mai tânără în fiecare zi

Citește și: Ce trebuie să știi dacă vrei să te vopsești blondă

Nouă, femeilor, ne plac schimbările. Fie că e vorba de tunsoare sau de o nouă culoare, niciodată nu spunem nu. Dar, când  vrei să îți schimbi culoarea dintr-o nuanța mai închisă la alta mai deschisă, sunt câteva lucruri la care ar trebui să te aștepți.

Nu o să fie o schimbare rapidă

În primul rând, nu încerca să îți vopsești părul acasă decât dacă ai experiență sau dacă știi pe cineva care poate face asta. În caz contrar, părul tau nu va avea culoarea dorită. Du-te la un salon unde există experți în domeniu. Nu te duce cu gândul că blondul îți va ieși din prima exact așa cum îți dorești. Vopsitul de la o culoare închisă la una deschisă este foarte dăunător pentru părul tău, iar trecerea  ar trebui să fie făcută în trepte. În cazul în care  tranziția se face dintr-o dată, părul se poate deteriora foarte mult.

Este costisitor

Să-ți vopsești părul  de la o nuanță închisă la una deschisă poate fi foarte costisitor. Acesta este motivul pentru care multe femei preferă să facă asta acasă.  Dar, de cele mai multe ori, când cineva încearcă să își vopsească părul acasă sfârșește prin a fi nevoită să meargă la salon pentru că ceva nu a mers bine. Asigură-te că ai bani economisiți pentru a face schimbarea. Costă destul de mult să îți faci părul să fie blond și ai nevoie de cel puțin 2 ședințe pentru a obține rezultatul dorit. Totodată, părul blond necesită o atenție deosebită, așa că pregătește-te să investești bani în produse de îngrijire și hidratare.

Trebuie să ai răbdare

Părul tău nu va arăta rău în timpul procesului de schimbare,  dar este posibil să nu fi mulțumită de el înainte de a ajunge la culoarea dorită. La început, părul tău va fi roșu, maro sau portocaliu. Trebuie doar să ai răbdare pentru că aceste culori fac trecerea de la un păr închis la culoare la unul blond Așteaptă-te și să mai tunzi din păr. Acest lucru nu este neapărat necesar, dar produsele folosite pentru decolorare subțiază firul de păr și acesta se rupe, așa că, de multe ori, stiliștii îți pot sugera să te tunzi.

Citește și:   5 coafuri perfecte pentru orice TIP DE PĂR

Merită așteptarea

Procesul poate dura ceva timp, dar, în cele din urmă, îți vei da seama că a meritat să aștepți. Când vei ieși din salon, iar părul tău va arata exact așa cum îți dorești, vei realiza că a meritat să investești timp și bani. Să nu îți fie teamă să îi spui stilistului exact ce vrei- sunt banii, timpul și părul tău!

 

Citește și: Cum să-ți alegi bretonul în funcție de forma feței

Îți dorești o schimbare de look, dar îți este teamă să te vopsești sau să-ți schimbi foarte mult lungimea părului? Nu te descuraja! Poți oricând să încerci să-ți faci un breton pentru a-ți reîmprospăta stilul.

Bretonul a fost preferat de multe vedete internaționale în ultima vreme și nu există niciun motiv pentru care să nu-l încerci și tu, mai ales că este o metodă de reinventare foarte rapidă. Poate schimba radical o fizionomie, îți subțiază trăsăturile, evidențiază privirea și îți va da un aer tineresc.

De la un breton asimetric, la un breton filat sau scurt, posibilitățile sunt multe, dar înainte de a te a opta pentru un anumit tip de breton trebie să ai în vedere câteva aspecte. Așa cum alegem tunsoarea în funcție de forma feței, de același lucru ar trebui să ținem cont și când alegem bretonul.

Iată câteva recomandări:

Pentru fața pătrată
1-breton-fata-patrata

Caracteristica principală a unei fețe cu formă pătrată este dată de aspectul unghiular. De aceea, bretonul poate fi folosit pentru a înmuia unghiurile feței și să confere mai mult echilibru.

Pentru fața rotundă

2-breton-fata-rotunda

În cazul unei fețe rotunde, vei dori să adaugi câteva unghiuri contrastante pentru a obține efectul de echilibru. Un breton drept și gros este alegerea perfectă!

Pentru fața ovală

4-breton-fata-ovala

Dacă te încadrezi în categoria celor cu fața ovală, ești o norocoasă! Această formă este cea mai versatilă atunci când vine vorba de coafură și machiaj. Poți opta pentru aproape orice tip de breton.

Pentru fața în formă de inimă

3-breton-fata-de-inima

Fețele în formă de inimă tind să fie puțin mai largi în partea de sus și toată atenția privitorului se îndreaptă în această direcție. Prin urmare, bretonul tău trebuie să arate întotdeauna perfect, lucru valabil și pentru sprâncene sau machiajul ochilor.

 

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.